tirsdag den 7. juni 2016

GEÅ-tur til Harzen

Klokken er 7:00 onsdag morgen, og vi er stået tidligt op for at tage afsted på tur i GEÅ patruljen. Denne tur er den sidste af dem, vi selv har planlagt, og denne gang går turen syd på til den tyske nationalpark Harzen.

Turen derned går fint i en af Oddens biler, og tiden bliver brugt på søvn, sjov og sang. Efter en lang køretur ankommer vi til første stop på turen, Brocken. Brocken er Nordtysklands højeste punkt, og turen derop foregik med tog. Da toget kører ud af skoven mod stationen, ligner det en scene fra Harry Potter. Det gamle damptog er sort med røde striber, præcis som Hogwarts ekspressen. Togturen til toppen tager ca. 30 minutter fra Schierke og da vi ankommer til toppen er der desværre tåget, da vi er omgivet af en sky. Dog er det stadig et fascinerende syn som vi har god mulighed for at gå rundt og beundrer, inden turen går retur mod bilen og vores overnatningssted.

Torsdag står vi op til silende regn og torden, hvilket ligger låg på den oprindelige planen klatring på de tyske klipper. Dog finder vi hurtigt en plan B efter morgenmaden, som går ud på at vi tager et smut til byen Goslar og Rammelsbergminen, som ligger et stykke udenfor byen. Her bruger vi formiddagen på rundvisning i minegangene og tur med minetoget. Derfor har det også nået at klare op, da vi kommer ud af minen igen.

Selvom vejret var skidt fra morgenstunden, pakkede vi alligevel klatreudstyret, i tilfælde af at vejret skulle klare op. Derfor skyndte vi os afsted mod klipperne, hvor vi valgte at bruge resten af dagen.

Fredag var vi igen halvtidligt oppe, for at komme afsted fra morgenstunden. Modsat turen derned, blev hjemturen delt op i to dele med et indlagt besøg i Globetrotter (Tysklands største outdoor-kæde), før vi fortsatte hele vejen til Odden. Denne tur blev dog noget varmere end forventet, da vejret i Tyskland ikke havde samme høje temperaturer som Danmark. Derfor fik vi det alle en smule varmt, efterhånden som vi nærmede os den danske grænse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar