mandag den 23. maj 2016

En spejderdag i kvinders tegn


I lørdags afholdte DUF et arrangement i forlængelse af Women Deliver. Arrangementet hed Young Women as decision makers, hvor deltagerne var repræsteneret fra mange forskellige steder i verden. Fra KFUM-Spejderne deltog, Frederikke Levison, Sofie Nielsen og mig. 

KFUM-Spejdernes partnerskab med Tunesien byder på forskellige temaer, hvor køn har været et af dem. I den forbindelse var tre danskere i Tunesien til et Gender Seminar og omvendt har to tunesere været i Danmark i forbindelse med Women deliver og DUF arrangementet. 

Her var der oplæg fra de forskellige deltagende lande, om hvordan ligestillingen og kvinders rettigheder står til i deres hjemlande. Her var Hela bl.a. inviteret som paneldeltager, og holdt et godt oplæg om, hvordan det stod til med kvindernes situation i Tunesien, især med fokus på deres spejderorganisation. Det var inspirerende at høre oplæg fra forskellige lande og få udvidet sin horisont ved at lytte til deres perspektiver, problemstillinger og virkligheder. 


Efter at høre dette blev vi inddelt i forskellige workshops med forskellige temaer, hvor vi var blandt på tværs af organisationer, hvilket er det gode ved DUF arrangementer. Det er altid lærerigt at mødes på tværs af organisationer, da der er rig mulighed for at få viden på tværs, lære om andre organisationer og udveksle erfaringer. Vi deltog i workshoppen Reach for the Sky, hvor der blev debatteret ud fra forskellige spørgsmål, snakket om fordomme, der kan være ved både mænd og kvinder, samt hvilken påvirkning det kan have. Endelig skulle vi arbejde os frem til, hvad vi kunne gøre for at fremme kvinder i ligestillingen. 


I min gruppe var vi deltagere fra SFU, IMCC, SDU og selvfølgelig også KFUM-Spejderne. Altså en god pose blandede bolcher, hvor alle bød ind med gode ideer. Ligefra hvordan man kan skabe forandringer gennem lovgivning, uddannelse, sociale normer osv. Vores fokus endte dog på rollemodeller. Ud af dette kom et meget simpelt produkt - nemlig et hashtag #MyFemaleRoleModel 

Meningen med dette er, at man skal nominere sin kvindelige rollemodel, for at bevidstliggøre den kæmpe forskel kvinder gør i det daglige. Samt, at man som kvinde er rollemodel i langt flere situationer end man måske lige er bevidst om i det daglige, og derved også kan påvirke andre til f.eks. at have fokus på kvinders rettigheder. 

I den forbindelse har vi selvfølgelig også oprettet en Facebook side, som du kan gå ind og like. Derudover vil vi til hver en tid stærkt opfordre til at du selvfølgelig lægger et billede op, og nominerer din kvindelige rollemodel. 

Det var en rigtig indholdsrig dag, hvor jeg selvfølgelig blev klogere på kvinders rettigheder, men ikke mindst også de andre organisationer, der deltog og fik nye bekendtskaber. Det var ekstra fedt, at gå derfra med en følelse af, at man kan gøre en forskel, og at man har udrettet noget, som måske kan blive den næste trend? Troen på det er i hvert fald stærk!

// Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar