torsdag den 22. oktober 2015

En uge på Roland 2

Min efterårsferie blev brugt på Roland 2 - Hverdagens Helte, hvor jeg var blevet spurgt om jeg ville være tutor for en sød patrulje.

Os i staben mødtes fredag aften, så vi lige kunne få styr på de sidste ting, inden vi lørdag middag tog fra Flamstedcenteret til Aalborg for at møde alle deltagerne.
Der var ingen tvivl om at folk måske var lidt nervøse da de dukkede op på Aalborg banegård, med efter et par lege, for at fordrive ventetiden, var nervøsiteten erstattet med grin.

Introduktion første aften på Flamsted :-) 

Programmet var pakket fra deltagerne kom til de igen stod på Aalborg station for at tage hjem, så dagene fløj afsted! Jeg skulle instruere i Konflikthåndtering som det første, hvilket jeg havde glæde mig utrolig meget til. Senere blev det tid til en omgang speeddating udenfor, for at lærer de andre deltagere at kende også var det tilbage i salen, for der ventede der en introduktion til anerkendendeledelse. Nogle af de andre ting vi havde på programmet var "Lege du kan tage med hjem", "Instruktionsteknik", "Inspiration til lidt af hvert" og selvfølgelig skulle deltagerne også lærer at instruere, så der blev øvet og talt med træer ude i skoven. Onsdag, dejlige onsdag! Deltagerne blev vækket, med en lovning på at der ventede en morgen med Yoga. Staben havde opfundet sin egen udgave af yoga, nogen ville måske kalde det funktionel træning ;-) Efter træning og for nogen et bad, var det tid til at få styr på det sidste til patruljedøgnet. 
alt grejet skulle pakkes og sovesalen ryddes op. Efter frokost stod Holger og Holgersine klar til at udlevere de bestilte materialer - her opdagede flere at det var en super godt idé at være præcis med sine bestillinger, så man ikke kun fik en kop med opvaskemiddel, eller en pakke rensletter - uden rensletterne. Deltagerne kom ud på centeret til de pladser de havde ønsket sig at bo på. Min patrulje skulle sove i hængekøje - noget de virkelig havde glædet sig til også gik de ellers i gang med deres planlagte programmer. At staben var alene betød at vi skulle gøre rent i hele hytten, med 13 stabsmedlemmer og 49 deltagere var til ved at være tiltrængt. Da vi havde gjort rent var det tid til en middagslur for manges vedkommende. Jeg lavede aftensmad, Ovnbagte kartofler og rodfrugter med kylling, hvidløgsbrød, bønner og aioli (altså ret meget hvidløg) også var det film tid, Big Hero 6 og Aladdin, som de færreste fra staben fik set færdig. 


Inden vi havde set os om, var ugen så godt som gået! Det var blevet fredag og tid til det afsluttende lejrbål, med sange, skumfiduser og fantastiske sketches, som deltagerne havde forberedt på deres patruljedøgn. Staben havde valgt at lave en stabsquiz, for at se hvad deltagerne egentlig troede på vi lavede til dagligt, hvor gamle vi er og mange andre gode ting. Sikke mange grin det gav os! Og der var mange kreative bud på stabens daglige beskæftigelser - Jeg har åbenbart en bachelor i fransk, mens den ene kursusleder, Ditte, læste til noget med papir og vores ene materialemand, Simon, blev gættet til at være alt mulig inden for håndværksfaget. Vores alder var meget blandet, alt fra 18 til godt og vel de 40 - ikke alle var lige begejstret for buddene og den ældste i staben er 36 ;-) 


Lørdag var det tid til at sige på gensyn. Ugen var fløjet afsted! Så hvordan opsummere man alt man når at opleve på en uge som denne? Det tror jeg ikke jeg kan - jeg har  jo ikke engang fortalt det halve! Det var en vildt fantastisk uge. Det var skønt at se deltagernes udvikling fra dag et til den første instruktion de selv skulle holde, til den sidste de skulle holde. Det var dejligt at se venskaber blive skabt på tværs af landet og jeg ville helt sikkert gøre det hele igen! :-D 
Nu sidder jeg så her tilbage på Spejdercenter CPH, tøjet er blevet vasket og endda pakket ud. Maria og jeg er klar til at starte endnu en ny uge inden nye oplevelser venter lige rundt om hjørnet. Jeg er taknemmelig for oplevelserne og de utrolig mange grineflip fra kurset, men hold nu op hvor er her stille! 

//Katrine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar