torsdag den 10. september 2015

Landstræf 2015Nu er jeg som den sidste giv-et-år spejder endelig kommet i gang, og er der en bedre måde at starte sin første uge med end  Landstræf.

Til Landstræf dukkede en helt masse ledere og rovere op fredag aften blandt de mange regnskyl, mens vi sad i tørvejr i check-in og satte armbånd på de omkring 1022 deltagere. Det var en fornøjelse at se så mange mennesker ved de smukke omgivelser omkring Gram Slot.

Hele lørdag var der planlagt en helt masse aktiviteter, man kunne deltage i dagen igennem. Der var et kæmpe udvalg, lige fra Cross Fit for de aktive til foredrag om Helte og Idioter inde på slottet.
Jeg hjalp selv til ved arbejdsprogramnet Paletten, hvor vi bl.a. fik introduceret konceptet bag de nye mærker. Derudover havde jeg fået lov til at lave aktiviteter som eksempler på, hvad man kan lave med de nye mærker, hvilket var super fedt.


Om aftenen var der en hyggelig stemning inde i den Holstenske Lade, hvor der var lagt op til picnic. Laden var fyldt af picnictæpper, lækker mad og dejlig jazz musik, som kunne få enhver til at glemme det triste efterårsvejr, som herskede udenfor.Den gode stemning forsatte hele aftenen, både med god musik leveret af bl.a. selveste BP Spirits, kolde fadøl og en forrygende pubquiz i kostalden.

Søndag var en dag i det inspirerende og eftertænksomme tegn.
En ny dag var oprunden, solen skinnede (endelig!), folk samledes ude på plænen til en aktiv omgang morgengymnastik, hvor Chris MacDonald helt sikkert ville være stolt af hver og én.


Chris MacDonald kom og inspirerede os. Han fortalte om, hvordan spejderne havde gjort en forskel for ham, og hvilken forskel vi kunne gøre for os selv og hinanden. Det var et indslag med vigtigt indhold, humor og stof til eftertanke.
Herefter blev alle delt op i patruljer, hvor man bl.a. skulle besøge markedspladsen, der var fyldt op af folk, der var med til at rykke verden med vilje. Man kunne skrive sig op som bloddoner, houmand på Houens Odde, eller bare sætte sig og synge med fra Højskolesangbogen sammen med Silkeborg Højskole. Derudover var en kæmpe ballon lavet af plastikposer blæst op, og her var tid til eftertanke, når man gik ind i den.


Der var mange, som kom forbi laden og hjalp med at lave faldskærmen. Til højre ses det endelige resultat. Endelig sluttede en fantastisk weekend af med en selvskrevet rap af formanden og næstformanden for hovedbestyrelsen,  Michael og Morten, hvor KFUM-Spejdernes vision kom til udtryk på en helt genial måde. Hvis du gik glip af den optræden, eller er lidt usikker på hvad spejdernes vision er, så se endelig filmen herunder.

Efter lidt oprydning gik turen tilbage til København, hvor både Katrine og jeg fik en lang og tiltrængt nattesøvn i lejligheden.


Jeg håber, I havde et fedt Landstræf eller i hvert fald har fået en følelse af at være med.

// Maria.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar