onsdag den 16. september 2015

Introtur

Efter at have været på Odde i omkring en måned, er det vist blevet min tur til at skrive lidt her på bloggen.

I søndags, d. 13. september, var alle os fire Giv-et-år spejdere blevet inviteret på Næsbycentret på introtur af vores vejledere. Harald og jeg havde taget en af Houens Oddes biler og samlede derfor Katrine og Maria op på Glumsø station, før vi kørte ud at handle og videre til Næsbycentret hvor vi blev vist på plads af en af centrets frivillige.
Da vi havde indrettet os i vores anviste shelter, gik vi igang med madlavningen. Harald og jeg havde fået ansvaret for dette og bestemt, at vi skulle lave lasagne i dutch oven.

Lasagnen hygger i bålet.


Lasagnen blev en succes.
Efter aftensmaden havde Katrine og Maria brev med fra vores vejledere med beskrivelse af turen, samt introduktion til hvad vi skulle lave indtil deres ankomst næste dag ved middagstid.
Som forventet af en introtur var målet, at vi skulle lære hinanden at kende og de havde derfor booket nogle forskellige aktiviteter på centret som vi kunne prøve kræfter med. Derfor valgte vi også, at bruge aftenen på at spille Naturkrolf.


Krolf bliver ekstra udfordrende når det er for mørkt til at se hullerne.
Da det var blevet for mørkt til Krolf gik vi tilbage til vores shelter og hyggede med en omgang pandekager på trangia, samtidig med vi fik snakket en masse og lært hinanden at kende.

I brevet vi læste søndag aften havde også stået, at vi skulle en tur på Susåen i kano mandag morgen/formiddag, hvorfor vi stod tidligt op så vi kunne komme afsted mod åen hvor vi skulle sætte kanoerne i. Da vi var ankommet til åen fik vi sat kanoerne i vandet og kom godt afsted. Undervejs på turen fik vi snakket noget mere med hinanden og turen var både morsom og hyggelig. Efter lidt under 2 timers padlen kom vi frem til den planlagte landgangsplads og fik kanoerne trukket på land inden turen gik tilbage mod spejdercentret til fods.

God morgenkaffe skal der til, før kanoturen.Hvor blev Harald af? Han tog sig såmænd bare en lur mens Maria lavede alt arbejdet.
Tilbage på centret havde vi tid til frokost, inden vores vejledere, Sus og Morten, ankom. 
Da vejlederne ankom ville de først høre, hvordan vi havde haft det og om vi havde fået snakket sammen. Derefter havde de planlagt nogle øvelser vi skulle igennem, for at lære endnu mere om hinanden, vores mål og tanker om året som GEÅ. Efter lidt snak, skulle aftensmaden tilberedes, hvilket foregik i centrets overdækkede friluftskøkken, da det var begyndt at regne temmeligt meget.


Vejlederne havde købt lidt forskelligt ind som vi fik lov til at bruge vores fantasi på.

Resten af spejderverdenen blev holdt opdateret på KFUM-Spejdernes Instagram under hele turen.
Efter aftensmaden var det tid til underholdningen, som stod på vores egen version af en af Næsbycentrets aktiviteter, Ordmaskinen, som blev til Gæt et Ord og Hit med Sangen.


Tirsdag var sidste dag på introturen og denne gang var Morten og Sus med fra morgenstunden. Målet med dage var, at vi skulle have udleveret vores GEÅ-tørklæder og snakke om, hvad det betyder at være GEÅ. Derudover skulle vi have planlagt nogle ture, samt starte på planlægningen af vores studietur.


Morgenhygge ved shelteren.

Udlevering af GEÅ-tørklæder.

Planlægning af småture og studietur.

Fire nye Giv-et-år spejdere klar til at tage udfordringen op.
Efter vi havde spist frokost og fået taget billeder af hele holdet samlet, kunne Harald og jeg atter vende snuden hjemad mod Houens Odde, mens pigerne dragede mod Spejdercenter CPH, begge fyldt med gode oplevelser og lysten til mange flere.

//Andreas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar